Inkoop: je platen verkopen

Hieronder leg ik uit hoe het verkopen van platen aan Dig It! in z’n werk gaat. Of skip direct naar:

Om te beginnen:

Waarom je platen verkopen aan Dig It! Recordstore in Utrecht?

Transparantie: Ik leg altijd uit hoe mijn prijsinschatting is opgebouwd en op welke manier ik tot mijn uiteindelijke bod ben gekomen.

Goede prijs en deskundigheid: We hebben er allebei iets aan om de afspraak tot een goed einde te brengen. Door mijn jarenlange ervaring in het kopen en verkopen van tweedehands vinyl kan ik snel en deskundig tot een bod komen. Ik houd het eerlijk voor ons allebei en ik betaal naar waarde.

Snelle, nette en deskundige afhandeling: Ik neem de elpees direct mee, zodat je er niet nog dagen of weken mee zit te kijken. Je platen komen goed terecht in een winkel die drukbezocht wordt door echte muziekliefhebbers.

Dig It! is het beste adres om in stad en regio Utrecht jouw platen te verkopen

Ben je op zoek naar de juiste plek om je lp’s te verkopen? Dig It is de beste bestemming voor jouw platen. In mijn kleine winkel in Utrecht komen echte muziekliefhebbers; van doorgewinterde platenverzamelaars tot jonge enthousiastelingen. Er is dan ook voor ieder wat wils: qua genre, maar ook qua portemonnee. Inmiddels is er rondom de winkel een gezellige community ontstaan van allerlei verschillende mensen die hier inspiratie opdoen, nieuwe vrienden maken en die elkaar (en mij!) muziektips geven. 

Om al die mensen van de beste, meest onverwachte, bijzondere of juist populaire muziek te voorzien, ben ik altijd op zoek naar tweedehands elpees. Als je dus een inkoper zoekt voor (een deel van) uw platenverzameling, ben je bij Dig It Recordstore aan het juiste adres – of je nu je eigen platencollectie uit wilt (of moet) dunnen, of met lp’s uit een nalatenschap zit waar je op korte termijn vanaf wilt. Je platen komen hier goed terecht en we zorgen ervoor dat je een goed gevoel (en dito bedrag) aan de verkoop overhoudt. 

Hoe werkt het? 

Neem contact op: Je kunt mij mailen of bellen, of een contactverzoek indienen via onderstaand contactformulier. Beschrijf kort wat je wilt verkopen.

Afspraak en beoordeling: Ongezien kan ik niets kopen, noch beloftes doen over de prijs per plaat. In overleg kom ik bij je thuis langs (regio Utrecht) en doe ik je een bod. Als het om een kleine hoeveelheid lp’s gaat, kun je natuurlijk ook zelf bij de winkel aangaan.

Overeenkomst: Klopt de collectie kwalitatief en kwantitatief met je eerdere omschrijving? En rijmt mijn prijsinschatting met jouw verwachting? Dan ronden we de verkoop af met een eerlijke prijs en snelle afhandeling. 

Inkoop van de gehele collectie

Waar sommige handelaren selectief kunnen zijn en alleen de meest waardevolle platen kiezen, laat ik je niet achter met stapels en stapels onverkoopbare platen die je uiteindelijk, nadat ze wekenlang voor de poten hebben gestaan, zelf maar naar de stort brengt. Dig It Recordstore koopt de gehele collectie op (en is transparant over de waarde van je platen en de daarbij horende opbouw van de prijs). 

Waarde van je platen

Bij Dig It Recordstore in Utrecht waarderen we jouw vinylcollectie en willen we ervoor zorgen dat je een eerlijke prijs krijgt. Veel mensen checken de waarde van hun platen op internet en verwachten dat deze cijfers de standaard zijn. De prijzen op internet worden echter door veel factoren beïnvloed, waaronder zeldzaamheid, vraag, en de staat van het item. Deze factoren kunnen een plaat op papier meer waard maken, maar dat betekent niet altijd dat deze prijs in de praktijk haalbaar is.

Mijn benadering bij het bepalen van de waarde van je platen is realistisch. Tegelijkertijd zorg ik er wel voor dat je in één keer van alles af bent en niet een tientje hier, en tientje daar verdient, maar in één keer een groter bedrag op je rekening hebt staan. Daarbij zorg ik ervoor dat mijn prijs de werkelijke én emotionele waarde van de platencollectie zoveel mogelijk weerspiegelt. Zolang je verwachtingen over het verkopen van uw platenverzameling ook realistisch zijn, komen we er heus wel uit. 

Wat ik zoek

Ik zoek vooral populaire muziek, van de jaren zestig tot nu; muziek die nu nog steeds (veel) gedraaid wordt door zowel jong als oud. Denk aan genres als rock, soul, punk, pop, metal, jazz, jungle, hiphop, disco… Nederlandstalige verzamelaars zoals Alle 13 Goed lopen in mijn winkel niet. Ook in mijn keuze voor klassieke muziek moet ik selectief zijn. Ter idee vind je onderaan de pagina een aantal genres en artiesten/bands die bij mij in de bakken liggen. Past jouw platencollectie daartussen? Dan neem ik die graag van je over.

Wat ik niet zoek

Ik ben een kleine ondernemer ben met beperkte vrije tijd. Als ik een afspraak met je maak, doe ik dat met de intentie om tot een overeenkomst te komen. Dus: ik doe een bod, en als je dat aanvaardt, neem ik de platen direct mee. Ik ga dan ook geen bidding war aan met andere inkopers. De tijd die het mij kost om voor te rijden, een platencollectie uit te pluizen en een competitief bod te doen, om vervolgens mogelijk onverrichter zake huiswaarts te keren, besteed ik liever aan een avond in de kroeg of een goed concert.

Contactformulier

Neem contact op