Dig It! Recordstore in de pers

De afgelopen jaren zijn we in verschillende media verschenen, meestal met en soms zonder ons medeweten. Deze pagina biedt een overzicht van alle online artikelen die over Dig It te vinden zijn. Ontbreekt er iets en/of heb je zelf iets geschreven over ons? Laat het weten, vinden we leuk.


8 x de tofste vintage winkels in Utrecht via NS.nl, gepubliceerd in maart 2024

“Het is een fijne Utrechtse platenzaak, met aardig personeel dat je graag helpt met shoppen.”

Dig It, platenzaak in Utrecht

In De Koffer op 20 augustus 2021– Een podcast van David over muziek, festivals, platenzaken en platenjagen aan de hand van een (min of meer bekende) Utrechter.

“De platenkoffer is dit keer wel heel groot: platenzaak Dig It! Eigenaar Bert vertelt over zijn kraam op de markt, waarom platen zoeken beter is dan online kopen en zijn allereerste vinyl. Hij draait o.a. Demon Fuzz, dEUS en een plaat die hij zelf ook nog niet kent.”


NUK (de Nieuwe Utrechtse Krant) op 7 mei 2021 – Leuke vlog uit de serie Met Daan Op Platenjacht waarin Bert zijn top 3 (redelijk onmogelijke vraag, maar goed) laat zien.

“Op nummer 1, Jamie Branch, een vrouw die in kennelijke staat zijn zaak bezocht. Hij wist toen niet wie zij was en wat ze kwam doen. Dat veranderde snel.”


Never Mind The Hype op 12 juni 2021 – Heel tof stukje, gepubliceerd middenin coronatijd, toen we net heel voorzichtig een beetje open mochten.

“En zo moet Bert toch ook nog even naar de kelder om de originele persing van Faith No More’s Angel Dust op te graven voor me.”


Het AD op 4 augustus 2020

“Af en toe zitten er pareltjes tussen die ik bijna niet wil verkopen. Maar ik kan en wil niet alles houden, ik wil juist mensen in contact brengen met nieuwe geluiden.”


3voor12 Utrecht op 31 augustus 2018 – Toen het allemaal nog moest beginnen!

“Vanaf zaterdag 1 september is Utrecht een platenzaak rijker. Bert Tiggelers van Plaatenboek verruilt zijn marktkraam voor een winkelpand aan de Loeff Berchmakerstraat.”


De Kettingzaag op 24 augustus 2018 – Schrijver Barry (die het zo leuk zou vinden bij Dig It dat hij er later nog weleens achter de toonbank zou staan) kwam voor dit muziekblog eens kijken tussen de troep en het houtzaagsel.

“Een breed assortiment dus. In eerste instantie zal dat assortiment voornamelijk tweedehands zijn, maar het idee is om in de toekomst ook nieuwe platen te gaan verkopen. “Maar de nieuwe Adele zal je hier niet vinden. Het zullen dan eerder de opnieuw uitgegeven klassiekers zijn en minder bekende bands op iets minder voor de hand liggende labels. Het moet een beetje avontuurlijk zijn.”


Het AD op 22 augustus 2018

“De 38-jarige Tiggelers droomt al sinds zijn jeugd van een winkel in vinyl, maar zijn droom begon in een tijd dat de elpee helemaal uit was. De onverslijtbare (viel dat even tegen!) compact disc had allang zijn intrede gedaan en heeft inmiddels ook al bijna het veld geruimd voor volledig digitale muziek.”


En verder: