Ik ben Bert en later als ik groot ben, wil ik een platenzaak worden.

 

Een breed assortiment dus. In eerste instantie zal dat assortiment voornamelijk tweedehands zijn, maar het idee is om in de toekomst ook nieuwe platen te gaan verkopen. “Maar de nieuwe Adele zal je hier niet vinden. Het zullen dan eerder de opnieuw uitgegeven klassiekers zijn en minder bekende bands op iets minder voor de hand liggende labels. Het moet een beetje avontuurlijk zijn.” Lees hier het volledige artikel van De Kettingzaag

*

De 38-jarige Tiggelers droomt al sinds zijn jeugd van een winkel in vinyl, maar zijn droom begon in een tijd dat de elpee helemaal uit was. De onverslijtbare (viel dat even tegen!) compact disc had allang zijn intrede gedaan en heeft inmiddels ook al bijna het veld geruimd voor volledig digitale muziek. Maar ook de elpee is aan een revival bezig. Steeds meer mensen willen ‘echte’ muziek op zwarte platen in plaats van de door en door gepolijste digitale muziek. En dat merkt Tiggelers. Lees hier het volledige artikel van het AD

*

Vanaf zaterdag 1 september is Utrecht een platenzaak rijker. Bert Tiggelers van Plaatenboek verruilt zijn marktkraam voor een winkelpand aan de Loeff Berchmakerstraat. Zie hier het bericht van 3voor12

*

Platenzaak in wording